Ontdek de magie van Ierland door de lens!

Fotoreis naar Ierland

Laat je betoveren door adembenemende landschappen, rijke cultuur en warme gastvrijheid die Ierland te bieden heeft. Hoe mooi als dat samen kan gaan met fotografie. Dit kan tijdens een gezellige fotoreis onder mijn begeleiding.

Of je nu een doorgewinterde fotograaf bent of een enthousiaste amateur, tijdens deze reis kun jij je je landschapsfotografieskills verder ontwikkelen. In een kleine groep laten we ons inspireren door de schoonheid van Ierland en leg jouw eigen onvergetelijke beelden vast.

Van dramatische kliffen die zich uitstrekken langs de wilde Atlantische kust tot aan glooiende groene heuvels bezaaid met historische ruïnes, Ierland biedt een schat aan natuurlijke schoonheid. En inderdaad, Ierland staat bekend om zijn wisselende weersomstandigheden. Van zonovergoten dagen tot mistige ochtenden en dramatische regenbuien, het weer in Ierland is net zo divers als zijn landschappen. Dit biedt mogelijkheden voor creatieve foto’s met dreigende wolken. Laat je creativiteit de vrije loop terwijl je de unieke sfeer van elk weertype vastlegt en prachtige foto’s maakt. Het uitgestrekte gebied van Ierland vraagt om een uitgebreide fotoreis, daarom gaan we 6 dagen aan de slag. Maar de reisdagen zijn niet alleen maar reisdagen; zowel de dag van aankomst als de dag van vertrek zijn we ook volop bezig met fotografie.

De fysieke inzet is beperkt, en naast een goede camera en statief is een goede basiskennis van fotografie voldoende om alles uit deze reis te kunnen halen.

Uniek

  • Fotograferen in een ruig en rustiek stuk van Ierland

  • Grote diversiteit aan landschappen

  • Toplocaties voor lange sluitertijden fotografie

  • Kleinschalig (maximaal 5 cursisten)

  • Eigen hotelkamer per deelnemer

  • Begeleiding door ervaren fotograaf

Locatie

Tijdens deze fotoreis dompelen we onszelf onder in de betoverende pracht van de westkust van Ierland, met een bijzondere focus op de schilderachtige counties Kerry, Clare en Galway. Hier ontvouwt zich een adembenemend landschap dat je zintuigen prikkelt.

We worden omringd door een overvloed aan natuurlijke wonderen. Van uitgestrekte stranden waar de zee zachtjes tegen de kust kabbelt tot majestueuze kliffen die oprijzen uit de azuurblauwe oceaan, en van schilderachtige watervallen die zich een weg banen door weelderige valleien tot sfeervolle bergpassen die uitnodigen tot avontuurlijke verkenningen.

Wanneer de nacht valt, worden we getrakteerd op een betoverende sterrenhemel die schittert in de duisternis, ver weg van de verblindende stadslichten. De plekken die we bezoeken bieden een unieke kans om de natuurlijke schoonheid van dit ongerepte landschap vast te leggen.

In de eerste helft van de week verkennen we de omgeving rondom Tralee in County Kerry. Op ons programma staan onder andere de betoverende Healy Pass, het schilderachtige Schiereiland Dingle en de adembenemende Gap of Dunloe.

De tweede helft van de week brengen we door in de iets noordelijker gelegen Counties Clare en Galway. Bretagne is omgeven door de zee. Dit maakt dat alles wat typisch Bretons is vaak ook hiermee te maken heeft. Het hele leven is hier doorspekt door het zout, de wind en het water. Bretagne is natuurlijk niet voor niets één van de grootste trekpleisters van Frankrijk. Met zijn prachtige brede stranden afgewisseld met rotsachtige kleine baaitjes en ruige kuststroken heeft het een prachtige afwisselende kuststrook.

We bezoeken o.a. de Cliffs of Moher, de Burren, Twelve Pines, de Aasleagh waterval en zeker de Rock of Cashel.

Accommodaties

We maken gebruik van comfortabele accommodatie in diverse hotels, die als perfecte uitvalsbasis dienen voor onze fotolocaties. We beginnen onze verkenningstocht in Tralee, gelegen in County Kerry. Vanuit deze locatie verkennen we de landschappen en ruige kustlijn van County Kerry.

Halverwege de week verplaatsen we onze uitvalsbasis naar County Clare & County Galway, waar we de noordelijker gelegen fotolocaties bezoeken. Vanaf deze nieuwe locaties duiken we dieper in de natuur en locaties van deze regio’s, zoals de majestueuze Cliffs of Moher en de meren. Dankzij onze strategisch gelegen accommodaties kunnen we elke fotolocatie gemakkelijk bereiken met de auto, waardoor we volop kunnen genieten van onze fotografische verkenningen.

Begeleiding

De afgelopen 20 jaar ben ik, Erik Wardekker, als fotograaf werkzaam geweest. Naast het mogen fotograferen van veel bruiloften, families en modellen, organiseer ik met regelmaat workshops en fotoreizen. Want wat is er nou mooier dan op pad gaan met mede-fotografen naar een gebied waar de sluiter van je camera gewoon niet stil kan blijven staan? Het overdragen van kennis, kunde en enthousiasme vind ik fantastisch.

Ik ben bekend met de locaties, diverse technieken en het juist inzetten van een goede uitrusting. Daarmee weet ik het beste uit deze regio te halen en daag ik je uit in het maken van vernieuwende foto’s. Mede door het inzetten van nieuwe technieken stimuleer ik je in het verbeteren en ontwikkelen van jouw visie op fotografie.

Technieken

Tijdens deze fotoreis staat landschapsfotografie centraal, waarbij we ons richten op het vastleggen van de prachtige natuurlijke omgeving. We maken gebruik van statieven en experimenteren met lange sluitertijden, met behulp van filters, om bijvoorbeeld beweging in water vast te leggen. Bovendien verkennen we de mogelijkheden van panoramafotografie om de uitgestrektheid van de omgeving vast te leggen, terwijl we ook de magie van de nachtelijke hemel vastleggen met speciale technieken.

Tijdens de fotobesprekingen nemen we de tijd om te leren hoe je compositie en techniek goed in kunt zetten om tot een goed resultaat te komen. Het gebruik van nabewerking tijdens de reis zelf is mogelijk wanneer je een eigen laptop meeneemt,

Naast het verkennen van fotografie technieken is er volop ruimte in het programma om de sfeer en cultuur van de bezochte regio’s vast te leggen. Tijdens onze excursies naar schilderachtige landschappen krijg je de kans om te genieten van de heerlijke lokale gerechten. Dit alles draagt bij aan een verrijkende fotografie ervaring, waarbij je niet alleen de schoonheid van de natuur vastlegt, maar ook de unieke atmosfeer van de omgeving ervaart.