Fotoreis Normandië & Bretagne – Frankrijk

In de zomer reizen we met zijn allen massaal af naar Frankrijk. Met de auto tuffen we over de drukke Route du Soleil naar het zuiden, waar de Côte d’Azur op ons ligt te wachten. We hebben de lange reis graag over voor goed weer. Maar naar mijn idee onterecht, laten velen Normandië en Bretagne links liggen.

Daarom is een fotoreis naar deze streek uniek. Een afwisselende kuststrook met overal plekjes om mooie foto’s te maken. Rotsen, kliffen, zandstranden, een vuurtoren en schilderachtige stadjes. Je komt dus gegarandeerd met spectaculaire foto’s thuis!

Dit uitgestrekte gebied vraagt om een uitgebreidere fotoreis, daarom gaan we 7 dagen aan de slag. De reisdagen zijn niet alleen maar reisdagen; zowel de dag van aankomst als de dag van vertrek zijn we ook bezig met fotografie.

Ben jij een enthousiaste fotograaf, met liefde voor landschapsfotografie, en wil je graag nieuwe technieken leren in een kleine groep. Dan is deze fotoreis op jouw lijf geschreven. De fysieke inzet is beperkt, en naast een goede camera is een goede basiskennis van fotografie is voldoende om alles uit deze reis te kunnen halen.

Uniek

  • Grote diversiteit aan onderwerpen: natuurlijke landschappen, maar ook pittoreske dorpjes

  • Toplocaties voor lange sluitertijden fotografie

  • Begeleiding door fotograaf Erik Wardekker

  • Kleinschalig (maximaal 8 cursisten)

  • Fotograferen in een ruig en rustiek stuk van Frankrijk

Locatie

Tijdens deze fotoreis doen we twee bijzondere regio’s van Frankrijk aan; Normandië en Bretagne.

We starten in Normandië. Al meer dan honderd jaar benut tout Paris het weekend om een keertje naar de zee van Normandië te rijden. De badplaatsen aan de kust hebben een mondaine belle-epoquesfeer, waar kunstenaars als Monet en Boudin zich op hun gemak voelden. Maar Normandië heeft meer te bieden. Bijvoorbeeld de prachtige krijtrotsen, de indrukwekkende uitgestrekte stranden of één van de historische dorpjes. De grootste en bekendste bezienswaardigheid in Normandië blijft Mont Saint-Michel.

De tweede helft van de week brengen we door in Bretagne. Bretagne is omgeven door de zee. Dit maakt dat alles wat typisch Bretons is vaak ook hiermee te maken heeft. Het hele leven is hier doorspekt door het zout, de wind en het water. Bretagne is natuurlijk niet voor niets één van de grootste trekpleisters van Frankrijk. Met zijn prachtige brede stranden afgewisseld met rotsachtige kleine baaitjes en ruige kuststroken heeft het een prachtige afwisselende kuststrook.

We bezoeken o.a. Étretat, Fécamp, Honfleur, Mont Saint Michel, Saint-Malo en Pointe du Grouin.

Accommodaties

Tijdens deze reis verblijven we in eenvoudige maar comfortabele hotels, die uitstekend als uitvalsbasis dienen voor onze fotolocaties. Om de reisafstand tot deze locaties te beperken, heb ik gekozen voor 2 verschillende hotels. We starten in Montivilliers, van waaruit we de fotolocaties in Normandië kunnen bezoeken. Halverwege de week verkassen we naar Saint-Georges-de-Gréhaigne vanuit waar we het laatste puntje Normandië en Bretagne bezoeken.

Vanuit onze accommodaties zijn de verschillende fotolocaties zeer makkelijk te bereiken.

De hotelaccommodaties zijn op basis van logies en ontbijt.

Een portret van Erik Wardekker

Begeleiding

De afgelopen 20 jaar ben ik als fotograaf werkzaam geweest. Naast het mogen fotograferen van veel bruiloften, families en modellen, organiseer ik met regelmaat workshops en fotoreizen. Want wat is er nou mooier dan op pad gaan met mede-fotografen naar een gebied waar de sluiter van je camera gewoon niet stil kan blijven staan? Het overdragen van kennis, kunde en enthousiasme vind ik fantastisch.

Ik ben bekend met de locaties, diverse technieken en het juist inzetten van een goede uitrusting. Daarmee weet ik het beste uit deze regio te halen en daag ik je uit in het maken van vernieuwende foto’s. Mede door het inzetten van nieuwe technieken stimuleer ik je in het verbeteren van jouw visie op fotografie.

Technieken

Tijdens deze fotoreis richt je je vooral op landschapsfotografie. We maken gebruik van statieven, spelen met lange sluitertijden met behulp van filters, maken panorama’s en leggen de nachtelijke hemel vast. Tijdens de fotobespreking(en) komt ook het gebruik van Adobe Photoshop Lightroom aan bod.

In het programma is er voldoende ruimte om de sfeer van deze regio’s vast te leggen. Want tijdens het bezoeken van de landschappen en stadjes kun je de cultuur opsnuiven en lokale cuisine proeven!