How to stand out in a crowd?

Iedereen die op zoek is of is geweest naar een nieuwe baan kent het gevoel wel. Je hebt een mooi c.v., al aardig wat jaren ervaring en je bent enorm eager om te laten zien dat jij de persoon voor deze functie bent. Kortom; jou moeten ze hebben! Maar… dan moet je nog wel worden uitgenodigd voor een eerste gesprek. Soms is alleen een goed c.v.  of een kennis die jou kan introduceren net niet genoeg om je over die eerste drempel te brengen. Want er komen enorm veel reacties op die ene vacature die jouw toekomst kan gaan veranderen. Hoe zorg je er dan voor dat jij net even opvalt, net even anders bent dan de rest, en daarmee wordt uitgenodigd om jezelf te komen verkopen tijdens een eerste kennismaking.

The true importance of a strong headshot

Dit is het moment waarop jouw profielfoto belangrijk wordt. En of het nou op Linkedin, een c.v. in pdf of een handgeschreven brief is, die foto gaat er voor zorgen dat ze jou herinneren.

Het is enorm belangrijk dat je een goed en representatief beeld van jezelf laat zien. Een beeld waarin mensen jou kunnen herkennen, want dit straalt vertrouwen uit. En dat is niets nieuws. Toch spreek ik vaak mensen die, als ik vertel dat ik fotograaf ben of mij aan het werk zien, vertellen dat zij ook echt nodig eens een nieuwe profielfoto moet hebben. Meestal laten ze dan wat foto’s van LinkedIn zien die inmiddels verouderd of gewoon van heel slechte kwaliteit zijn, bijvoorbeeld een vakantiefoto of een selfie. Ik vraag mensen dan ook, of dit de beste foto is die er van hen gemaakt kan worden. Nee is dan vaak het antwoord, maar wel de beste die ze hebben momenteel.

Veel mensen zijn visueel ingesteld en onthouden gedachten en herinneringen beter als ze dit kunnen koppelen aan een beeld. Dan moeten we er dus voor zorgen dat het een prettig beeld is om naar te kijken. Een beeld wat indruk maakt, maar niet anders is dan wie jij bent. Een beeld wat benadrukt wie jij echt bent!

En zoals je wel weet; Social Media is in. Wanneer je gaat solliciteren wordt er als eerste gegoogled naar je Social Media profielen en de hierbij behorende profielfoto. Dan is het dus belangrijk dat er een beeld wordt gevonden wat matched met jou als persoon! Een goede en met name sterkte profielfoto is hierbij absoluut een must. A strong headshot!

The reality

Ok, dit klinkt allemaal logisch, toch? En zelf wil ik dan ook graag geloven dat mijn foto’s een positieve bijdrage leveren aan een profiel. Maar ik wil dit wel eens gaan testen.

Ben jij (al een tijd) op zoek naar een nieuwe functie, en wil jij samen met mij testen of een sterkere profielfoto bijdraagt aan jouw kansen? Meld je dan hieronder aan voor deze test. Ik kies uit alle aanmeldingen 5 mensen met wie ik, geheel kosteloos, aan de slag ga.

Wat krijg je

Tijdens een fotoshoot van een uur, waarin ik je van het begin tot het eind begeleid, gaan we op een ontspannen manier aan de slag. Afhankelijk van jouw wensen maken we enkele verschillende soorten foto’s. Na afloop van de fotoshoot kies je thuis, in alle rust, met behulp van een online tool, jouw 3 beste profielfoto’s. Vervolgens ga ik deze met zorg nabewerken en ontvang je het eindresultaat binnen 2 weken per mail.

En naast dat jij tevreden moet zijn met je foto’s, maken we ook gebruik van het onafhankelijke advies van onbekenden. Hmm, klinkt vreemd? Nou, er bestaat een website, Photofeeler, waar je je profielfoto kunt plaatsen om vervolgens door onbekenden te laten beoordelen op verschillende aspecten. Dit is soms een enorme eye-opener.

Why not?

Een investering van slechts 1 uur van je tijd, levert je dus meerdere creatieve en professionele foto’s op, waarmee je in 2019 misschien wel jouw droombaan gaat krijgen!

Waarom een nieuwe portretfoto?

  • Jij wilt profesioneel overkomen? Dan gebruik je toch ook zeker een professionele foto?

  • Het eerste waar werkgevers naar kijken op je profiel is je foto. Daarom is deze erg belangrijk: een eerste indruk is nu eenmaal snel gemaakt.

  • Profielen op Linkedin met een goede profielfoto worden 60% meer bezocht dan profielen zonder foto. Profielen zonder foto worden vaak beschouwd als niet echt.

  • Een profiel met een gezicht wordt beter onthouden dan alleen een naam!

  • Een goede profielfoto zorgt voor vertrouwen en daarmee een verdieping van de relatie!

  • Een profielfoto is niet iets om je voor te schamen, het is juist jouw Unique Selling Point!

Aanmelden

4 + 4 = ?

Wat zeggen mijn klanten

Toen ik bij Zwitserleven als eventmanager werkte heb ik Erik ingezet als fotograaf bij ons jaarlijkse Pensioen Event in de Fabrique. Hij maakte prachtige overzichts- en portretfoto’s! Daarna kwam Erik wederom op mijn pad toen ik als zelfstandig LinkedIntrainer regelmatig verzoekjes kreeg voor LinkedIn-profielfoto’s. Erik heeft een mobiele studio waarmee hij op elke plek professionele foto’s kan maken, en dat doet hij ook naar volle tevredenheid. Erik weet de mensen die hij fotografeert op het gemak te stellen, en dat zie je in zijn foto’s! Hieruit is inmiddels een vaste samenwerking ontstaan.

Voor professionele portretfoto’s op LinkedIn ben je bij Erik aan het goede adres. Voor CCE heeft hij veel collega’s gefotografeerd. Op locatie, in een rustige en relaxte setting. Voor het beste resultaat!

Ik ben erg tevreden over de werkwijze en resultaten van Erik. Hij weet je goed op je gemak te stellen waardoor ik mooie foto’s heb ontvangen waar ik op sta zoals ik ben. Deze kan ik goed gebruiken als profielfoto voor diverse sociale media. Dik tevreden!

Eerst maakte Erik diverse portretfoto’s vanuit verschillende hoeken en gaf daarbij praktische aanwijzingen op basis van zijn ervaring. Vervolgens bekeken we samen de resultaten en nam hij op basis van mijn voorkeur nog een aantal aanvullende foto’s. Hieruit maakte Erik een selectie waaruit ik mijn favoriete foto’s kon kiezen. Enkele dagen later waren ze gereed. Wat mij betreft met een professioneel resultaat!

Totale Tevredenheidsgarantie

Het kan natuurlijk gebeuren: achteraf wil je toch liever die andere foto. Of net een iets andere na-bewerking. Je profielfoto moet namelijk naadloos aansluiten bij je levensstijl, (gewenste) uitstraling, de vorm van je gezicht en je persoonlijkheid.

Als je tóch niet helemaal tevreden bent met je portretfoto, kun je dit binnen 2 maanden kenbaar maken. En dan kies je een andere foto, of een andere nabewerking. Geen enkel punt, dat hoort gewoon bij mijn service. Want ik wil dat jij net zo tevreden bent over je foto’s als ik!